• U bent hier: Home
  • Over ons

Over ons

Over ons
Deze website heeft het doel alle belanghebbenden tijdig en tegelijkertijd te informeren over het proces, de procedures en de verschillende aspecten van het windpark N33.

YARD ENERGY Development ontwikkelt, financiert, bouwt en exploiteert windparken op land, in Nederland, België, Finland en Polen. YARD ENERGY beschikt over de kennis en de middelen om projecten te realiseren. Het bedrijf telt ca 25 werknemers en is met het hoofdkantoor gevestigd in Amersfoort. Meer info: http://www.yardenergy.com.

Blaaswind is een samenwerkingsverband van Windenergiepark de Groene Blaasbalg BV en Topwind BV. Het is een organisatie van landbouwers uit Veendam, Menterwolde en omgeving die op hun eigen grond windenergie willen opwekken, binnen het beleid dat door lokale politiek mogelijk is gemaakt.

innogy
Wij zijn met ruim 23 miljoen klanten en zo’n 40.000 medewerkers een van de grootste duurzame energiebedrijven van Europa. De organisatie werd in 2016 afgesplitst van RWE en in oktober 2016 naar de beurs gebracht. In innogy zijn de activiteiten op het gebied van netbeheer, renewables (waaronder windenergie) en retail ondergebracht. De retailorganisatie is in ons land in de markt actief met de merknamen Essent, energiedirect.nl en Powerhouse.

In Nederland heeft innogy op dit moment 9 windparken. Daarnaast zijn er nog diverse windparken in ontwikkeling. De verschillende windparken bestaan in totaal uit 103 windturbines met verschillende grootte en verschillende opwekcapaciteit. Het opgestelde vermogen bedraagt nu bijna 300MW, waarmee stroom kan worden geleverd aan ongeveer 233.500 huishoudens. We hebben al 30 jaar ervaring met het bouwen van windparken. Dit betekent dat wij al 30 jaar lang een goede buur willen zijn voor de omgeving waar we een windpark bouwen. Daarom kijken we graag samen met de omgeving naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om een windpark te ontwikkelen. Soms zijn er actieve coöperaties al actief in een gemeente in andere gevallen willen bewoners bijvoorbeeld participeren, maar altijd willen omwonenden betrokken worden in het proces. Dit is wat wij al 30 jaar doen, we inventariseren waar een omgeving behoefte aan heeft en proberen hier dan samen een oplossing voor te bedenken

https://news.innogy.com/nl