Initiatiefnemers

De 6 varianten die in het milieu onderzoek zullen worden onderzocht, zijn als volgt:

Initiatiefnemers voor variant 1 t/m 5: Blaaswind en YARD ENERGY Development

Initiatiefnemers voor variant 6: Blaaswind, YARD ENERGY Development en RWE

Windpark N33 werd initieel ontwikkeld door het “samenwerkingsverband Windpark N33”, bestaande uit Blaaswind, een initiatief van burgers uit Veendam en Menterwolde, en YARD ENERGY Development uit Hoevelaken.

Door de recentelijke uitbreiding van het plangebied is ten behoeve van “variant 6” innogy als initiatiefnemer erbij gekomen.

Blaaswind is een samenwerkingsverband van Windenergiepark de Groene Blaasbalg BV en Topwind BV. Het is een organisatie van landbouwers uit Veendam, Menterwolde en omgeving die op hun eigen grond windenergie willen opwekken, binnen het beleid dat door lokale politiek mogelijk is gemaakt.

YARD ENERGY Development ontwikkelt, financiert, bouwt en exploiteert windparken op land, in Nederland, België, Finland en Polen. YARD ENERGY beschikt over de kennis en de middelen om projecten te realiseren. Het bedrijf telt ca 25 werknemers en is met het hoofdkantoor gevestigd in Hoevelaken. Meer info: http://www.yardenergy.com

RWE is een van Europa’s vijf grootste energiebedrijven en sinds 2009 eigenaar van Essent. Essent is een energiebedrijf dat gas, elektriciteit en energiediensten levert aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België. Een groot deel van de elektriciteit en warmte die Essent levert, produceren we zelf. We zijn een van de grootste producenten van duurzame energie in Nederland. De windenergieactiviteiten van Essent zijn onderdeel van RWE Innogy, het internationaal opererende duurzame energiebedrijf van RWE. Email: wind.nl@rwe.com